Shekerinska: Samiti Historik i NATO-s, ne kemi treguar se mund të kontribuojmë si një aleat i barabartë me të tjerët

Ministrja e mbrojtjes Radmilla Shekerinska, së bashku me kryeministrin Zoran Zaev, sot në Selinë e NATO-s në Bruksel marrin pjesë në Samitin e Lidershipit të Aleancës.

Ne po vijmë në këtë samit historik si një delegacion i 30 vendeve anëtare që nuk pritën se çfarë do të bënte Aleanca për të, por donin të tregonin se ajo din edhe të kontribuoj. Në Krivolak, në Shkup, në Ballkan dhe këtu në Bruksel, dërgojmë mesazhin se së bashku jemi më të fortë, se si një vend i vogël kemi treguar se mund të investojmë në sigurinë rajonale dhe euroatlantike dhe se duke zgjidhur problemet politike dhe duke investuar në sigurinë tonë mund të kontribuojmë si një aleat i përbashkët, të barabartë me të tjerët”, tha Ministrja Shekerinska në një deklaratë përpara samitit.

Ky është Samiti i parë i udhëheqjes në të cilin një delegacion maqedonas merr pjesë si një delegacion i një vendi anëtar të plotë – një anëtar i Aleancës.

Други вести
Skip to content