Maqedonia e Veriut dhe Turqia rrisin ndërveprimin në operacionet e përbashkëta paqeruajtëse

Bashkëpunimi ushtarak midis Armatës së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Forcave të Armatosura të Republikës së Turqisë zgjerohet vazhdimisht në disa fusha të mbrojtjes. Që sot, nënshkrimi i një protokolli për dhurimin e pushkëve midis Ministrisë së Mbrojtjes të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Turqisë mundëson ndërveprim më të madh të pjesëtarëve të të dy ushtrive në kryerjen e aktiviteteve të përbashkëta në operacionet paqeruajtëse.

Në Kazermat Ilinden, protokolli i dhurimit në emër të dy ministrive u nënshkrua nga sekretari shtetëror në Ministrinë e Mbrojtjes, Dragan Nikoliq dhe atasheu rezident i Mbrojtjes i Republikës së Turqisë, kolonel Serkan Chakir.
Si pjesë e nënshkrimit të protokollit, i cili u ndoq nga Drejtori i Përgjithshëm i Armatës, gjeneral major Zoran Mileski, u prezantuan karakteristikat taktike dhe teknike të pushkëve, të cilat janë armë formacioni e Forcave të Armatosura të Republikës së Turqisë.

Me nënshkrimin e protokollit, pas marrjes së donacionit, mundësohet që pjesëtarët e Armatës së Republikës së Maqedonisë së Veriut të njihen dhe ushtrojnë përdorimin e armatimit të Armatës Aleate, e cila kontribuon në ndërveprimin në operacionet e paqes me pjesëtarët e Forcave të Armatosura Turke me të cilët kemi përvojë shumë vjeçare. në misionin “Mbështetje e Vendosur” në Afganistan ku kryheshin detyra brenda kontigjentit turk.
Ky akt është një vazhdim i mbështetjes së përgjithshme në mbrojtje nga Republika e Turqisë si partneri ynë strategjik, i cili deri më tani me disa donacione, përfshirë donacionin e fundit të një treni tërheqës, mbështet vendin tonë.

Други вести
Skip to content