Latest Past Events

Шекеринска денеска на средба со министрите за одбрана од Западен Балкан и со австриската министерка Танер

Министерката Радмила Шекеринска денеска во Кремс, Австрија учествува на конференција на министрите за одбрана од Западен Балкан и Австрија, посветена на соработката во регионот и неговите перспективи во ЕУ. На конференцијата министрите ќе потпишат заедничка Декларација за соработка и дијалог која опфаќа повеќе активности за одбранбена соработка во јакнењето на отпорноста на регионот, едукацијата, тренинзи […]

Изјави на министерката Шекеринска и британската амбасадорка Галовеј по потпишување на Меморандум за разбирање во областа на одбраната

Денеска, 26 јули (понеделник) во 11.00 часот во Министерството за одбрана, министерката Радмила Шекеринска и амбасадорката на Обединетото Кралство, Рејчел Галовеј ќе потпишат Меморандум за разбирање кој овозможува креирање на Ќелија за координација на обуката од Обединетото Кралство, стационирана на армискиот полигон „Криволак“. По потпишувањето на Меморандумот, министерката Шекеринска и амбасадорката Галовеј ќе дадат изјави […]

Skip to content