Browsing Category

Вести

Средба на министерката Шекеринска со шефот на Канцеларијата за врски на НАТО, Бартол: НАТО е наша…

„Република Македонија е посветена на вистинско партнерство со НАТО. Зачленувањето во Алијансата е еден од клучните стратегиски приоритети на нашата држава. Нашата намера е да гледаме напред, и да преземаме чекори кон полноправно…

Средба на министерката Шекеринска со началникот на АРМ, генералот Величковски

Министерката за одбрана на Република Македонија, Радмила Шекеринска, денес во Министерството оствари средба со началникот на АРМ, генерал потполковник Методија Величковски, на која заеднички беше констатирана заложбата за добра,…

Министерката Шекеринска со честитка до црногорскиот министер за одбрана, Бошковиќ: Вашиот успех е…

„Ви го честитам полноправното членство во НАТО-Алијансата. Вашиот успех е наш заеднички успех и успех на целиот Регион. Како заеднички членки на Јадранската повелба очекувам целосна и безрезервна поддршка од Црна Гора, во процесот на…

Радмила Шекеринска ја презема функцијата Министер за одбрана на Република Македонија

Со свеченост во Министерството за одбрана, денеска во присуство на вработените во МО и Генералштабот на АРМ беше извршено примопредавање на функцијата Министер за одбрана од досегашниот министер Зоран Јолевски, на министерката Радмила…
Skip to content