Browsing Category

Вести

Во Скопје започна тридневната работилница за специјалистите по јазично тестирање

Денеска во Скопје започна тридневната работилница „Патот до успехот на специјалистите по јазично тестирање“, организирана од Министерството за одбрана и Бирото за меѓународна јазична координација, кое е советодавно тело на НАТО-Алијансата…

Средба Шекеринска – Пахор: Силна поддршка од словенечкиот претседател за членството на Македонија во…

Во рамките на посетата на Словенија, министерката за одбрана на Република Македонија, Радмила Шекеринска оствари средба со словенечкиот претседател Борут Пахор. На средбата соговорниците разговараа за евроатлантските интеграции во…

Директна поддршка од Словенија за членството на Македонија во НАТО

Република Словенија е подготвена директно да ја поддржи Република Македонија во процесот на реформи во одбраната и при изработката на клучните документи за развој на одбраната и вооружените сили, како Стратегискиот одбранбен преглед, беше…

Заменик-министерот Максути го отвори семинарот на тема „Правните аспекти на борбата против…

Заменик-министерот за одбрана, Беким Максути, денеска во Скопје го отвори семинарот на тема „Правните аспекти на борбата против тероризмот“, кој се реализира во рамките на билатералната соработка помеѓу Македонија и Соединетите…

Британска поддршка за изработка на Стратегискиот одбранбен преглед 2018

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска денеска во Министерството се сретна со Стивен Гловер, советник за одбрана и безбедност во Одделот за стабилизација на Обединетото Кралство, кој престојува во дводневна посета на Република…

Шекеринска на средба со офицерите од 7. ротација на АРМ во командата „Север“ во мисијата „Одлучна…

Шест офицери на Армијата на Република Македонија кои ќе заминат како дел од новата ротација во рамките на германскиот контингент во Командата за обука, советување и асистенција „Север“ во мисијата „Одлучна поддршка“ во Авганистан, денеска…

Маршал центар безбедносен форум: Соработка помеѓу ЕУ и НАТО во проектирањето стабилност за Западен…

Заменикот - министер за одбрана д-р Беким Максути присуствуваше на „Маршал центар безбедносниот форум“ кој традиционално, по петти пат, се одржа во Охрид во периодот од 25 до 29 август.  Безбедносниот форум насловен како „Соработка…

Заменик-министерот Максути на примопредавањето на претседателството на СЕДМ и функцијата командант…

Заменик-министерот за одбрана на Република Македонија, Беким Максути, заедно со делегација од Министерството и АРМ, вчера во Лариса, Република Грција присуствуваше на свеченоста по повод примопредавањето на претседателството со Процесот…

Средба на Шекеринска со новопоставеното одбранбено аташе на Турција во Македонија, потполковник Урек

Денеска во Министерството за одбрана, министерката Радмила Шекеринска се сретна со новопоставеното одбранбено аташе на Република Турција во Република Македонија, потполковникот Бурхан Урек. „Македонија највисоко ја вреднува соработката и…

Фотогалерија – Централна свеченост по повод 18 Август, Денот на АРМ, Воен стадион

Обраќање на министерката Шекеринска по повод Ден на АРМ - видео ОБРАЌАЊЕ НА МИНИСТЕРОТ ЗА ОДБРАНА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г-ЃА РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА – ЈАНКОВСКА ПО ПОВОД „18ти АВГУСТ - ДЕН НА АРМИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СКОПЈЕ, 18ти…
Skip to content