ВЕСТИ

Шекеринска од Лисабон: ги направивме првите чекори кон интензивна одбранбена соработка со Португалија

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска од Лисабон каде престојува во прва официјална посета на наш министер за одбрана на Португалија во изминатите 30 години, порача дека бројните успешни средби на министерско и армиско ниво, отворија пат кон одбранбени односи и поголема политичка соработка помеѓу двете земји.„Португалија беше една од земјите членки на НАТО која прва ги започна процесите на ратификација на нашиот НАТО договор што беше гест на голема пријателска поддршка и шанса за збогатување на нашата…

Воената морнарица во Лисабон со плотуни го поздрави доаѓањето на Шекеринска – Северна Македонија и Португалија за првпат почнуваат соработка во одбраната

Сојузништвото во НАТО ги јакне одбранбените врски меѓу Северна Македонија и Португалија – беше речено на средбата на министрите за одбрана Радмила Шекеринска и Жао Гомеш Кравињу, синоќа во Лисабон, каде што делегација од Министерството за одбрана и од Армијата на Република Северна Македонија предводена од министерката е во дводневна официјална посета. Шекеринска беше дочекана од португалскиот колега со највисоки почести и свечена церемонија на која интонирањето на нашата државна химна беше проследено со почесни плотуни од…

ИНФОРМАЦИИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО

Квартален извештај за реализиран инспекциски надзор за периодот април – јуни 2021 година

Секторот за инспекција во одбраната согласно членот 166-г од Законот за одбрана („Сл. Весник на РМ“ бр.42/01; 05/03; 58/06; 110/08; 51/11; 151/11; 185?11; 215?15 и 42/20) има обврска да изготви и достави до министерот за одбрана квартален извештај за објавување на интернет страницата на Министерството за одбрана. Во овој квартален период, Секторот за инспекција во одбраната извршил увид и проверка над спроведувањето на прописите во четири организациони единици на Министерството за одбрана и шест командни единици на…

Информација за користење на автокамповите во Охрид и Стар Дојран

Сектор за услуги, туризам, возен парк, одржување и обезбедување ги известува сите заинтересирани вработени во Министерството за одбрана, ГШ на Армијата на Република Северна Македонија дека летната туристичка сезона 2021 година во А.К. „Васко Карангелески“ Св.Наум, Охрид и А.К.„Дојран“ Стар Дојран започнува од 10.07.2021 година. Барање за сместување во наведените објекти се доставуваат до СУТВПОиО, Одделение за услуги и туризам, Дом на Армијата Скопје. По применото барање, телефонски ќе бидете известени 7 дена пред почетокот…

ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ:
e-mail: media@mod.gov.mk

Лидија Јанчовска Христова
тел | +389 2 328 2048
e-mail: lidija.jancovska@mod.gov.mk
Соња Крамарска
тел | +389 2 328 2432
e-mail: sonja.kramarska@mod.gov.mk
Иван Петрушевски
тел | +389 2 328 2487
e-mail: ivan.petrusevski@mod.gov.mk
Душко Аврамовски
тел | +389 2 328 2487
e-mail: dushko.avramovski@mod.gov.mk

Skip to content